Kjóto a Ósaka Kjótské chrámy, středověké hrady a zenové zahradyModerní ósacká architektura a superrychlý šinkansenSuši, sašimi, tempura, kušiage, okonomiaki, udonÚdajně nejlepší a nejdražší hovězí maso Kóbe beef Oblast Kansai je centrem tradiční japonské kultury, ale také ráj milovníků japonského jídla. Jejím srdcem jsou dvě slavná města, Kjóto a Ósaka, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho nejnáročnějšího gurmána. Navštívíme nejznámější a nejslavnější památky, prohlédneme si krásné moderní stavby nebo se svezeme šinkansenem. Na konci každého dne vás pak čeká exotický a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené restaurace pro turisty. Zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí místní, a kde se vaří skutečná japonská kuchyně. Jakitori, rámen, udon a soba, unagi, okonomijaki, kušiage – slova, která vám zatím možná mnoho neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni. Vrcholem kulinářského programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního Kóbe beef – prý nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě. V ceně zahrnuto: 5x hotel *** se snídaní, 5x speciální tematická večeře s výkladem, letenka Praha–Ósaka–Praha (vč. všech poplatků), příměstské vlaky a šinkanseny, metro a taxi ve městech, vstupy do památek a přírodních lokalit, český japonsky hovořící průvodce.Služby za příplatek: jednolůžkový pokoj – 6890 Kč (platí pro 33361110, 33361120), jednolůžkový pokoj – 6980 Kč (platí pro 33361210, 33361220).Velikost skupiny: 8–16.NAŠE DOPORUČENÍ: Speciální zájezd je ušit na míru nejen milovníkům historie a japonské kultury, ale zejména gurmánům – všem, kdo mají rádi či chtějí poznat vynikající japonské jídlo.Stravování-vstupy:polopenze, vstupy v ceně |