Kulinářská Itálie
1. den |
Brzy ráno odjezd do Itálie. Cesta přes rakouské a italské Alpy kolem krásného jezera Wörthersee do malého městečka SAN DANIELE, kde se vyrábí druhá nejslavnější italská šunka. Krátká prohlídka zachovalého středověkého centra s benátskými paláci a Palladiovou městskou branou. Přejezd do Pádské nížiny a ubytování. |
2. den |
Po snídani exkurze v sýrárně mezi Parmou a Reggio nell’Emilia s degustací pravého parmezánu a exkurze ve staré rodinné manufaktuře vyrábějící pravý balzamický ocet (ochutnávka 2-, 4-, 12- a 25letého balzamického octa, který se může pít jako likér). V obou podnicích možnost nákupu. Odpoledne prohlídka historického centra MODENY, sídla rodu Este (památka UNESCO). Přejezd do hotelu. |
Popis |
Pravý parmezán – balzamický ocet – parmská šunka – mortadella – nugát – torrone – skvělé těstoviny – a spousta památek. Tento zájezd míří do opravdového kulinářského srdce Itálie. Parma dala své jméno dvěma proslulým výrobkům: parmské šunce a parmezánu. Z Modeny pochází balzamický ocet, z Cremony „turecký med” torrone. Všechna města v našem programu jsou krásná, cenná, historická a naštěstí nedotčená masovým turismem. |
Recenze hotelu Kulinářská Itálie, Itálie